lauantai 30. maaliskuuta 2013

Pääsiäisherkku(ko)!

No ei tällä pääsiäisen kanssa ole muuta tekemistä kuin että yksi tyttäristäni on syntynyt pääsiäisenä ja nyt sunnuntaina synttärit pidetään vaikka oikea päivä ei tänä vuonna pääsiäiseksi osunutkaan. Eli synttäriherkkua siis!! Kyseiseen herkkuun törmäsin toisilla juhlilla ja heti reseptin halusin ja nyt sitä sitten yritin, ja nämähän on niin tosi helpot tehdä:

ROCKY ROAD-NAMIT

200g maitosuklaata
250g tummaa suklaata
1prk kondensoitua maitoa
50-100g voita

Sulatetaan kattilassa ja sekoitetaan hyvin, itse käytin vatkainta. Kannattaa antaa seoksen hieman jäähtyä ennenkuin lisää namit (ainakin jos haluaa vaahtokarkit palasina :p)

3dl suolapähkinöitä
100g lakuja
100g vaahtokarkkeja
Vähän maun mukaan pienii namit ja pähkinät.

Kaikki sekoitetaan ja laitetaan vuokaan, leivinpaperi kannattaa laittaa väliin. Sitten vaan jääkaappiin ja odotetaan... ainakin 4tuntia :) Ja pilkotaan annospaloiksi tai vaikka patukoiksi.
Eka versiossani meni jokin vikaan, ei meinannut jähmettyä ollenkaan, harjoitushan se olikin joten toista alkaessani tekemään katsoin reseptiä uudestaan ja tajusin laittaneeni puolet liian vähän suklaata!! Ja leivinpaperikin unohtui, eihän tästä mitään paloja saanut, mutta kummasti se on tuolta kaapista kadonnut.. :D
No se toka versio taasen, mitäs kävikään kun namit lisää antamatta suklaan hieman jäähtyä?  Tästä näemme vasta huomenna sainko paloja leikattua ja tarjottavaksi synttäreillä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti