torstai 1. marraskuuta 2012

Pellavasiemenrouheleipä

Kun leipomisen makuun pääsi niin pitihän sitä tehdä mitä alunperinkin meinasin. Teen leipää monta kertaa viikossa mutta nyt kokeilin ensimmäistä kertaa laittaa joukkoon pellavasiemenrouhetta. Laitetaan nyt tästäkin resepti, ehkä jotain kiinnostaa. :) Pohjana siis perus hiivaleipätaikina josta onkin helppo tehdä eri variaatioita:

5dl           vettä
1ps          kuivahiivaa
2rkl         siirappia
2tl           suolaa
1,5dl       pellavansiemenrouhetta
5-6dl       hiivaleipäjauhoa
5-6dl       vehnäjauhoa
0,5dl       öljyä

Liota hiiva lämpimään veteen, lisää siirappi, suola ja pellavansiemenrouhe. Lisää jauhot vähitellen hyvin vaivaten ja lisää öljy loppuvaiheilla. Alusta hyvin ja jätä liinan alle kohoamaan noin tunniksi. Leivo taikinasta kolme tai neljä "patonkia". Uuni 200 astetta, paistoaika 25-30 minuuttia.
Leipää voi muunnella laittamalla osan ruisjauhoja, soijajauhoja, eri siemeniä, vehnäleseitä, meillä laitetaan usein puuronjämät. Päällekin voi ripotella siemeniä, kuten auringonkukan- tai unikonsiemeniä.
Tästä tuli hyvää! Tytär 12v kommentoi: erityisen herkullista! Kai sitä vähän aamuksi jää :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti